woensdag 9 maart 2011

Activiteiten in het kader van het profiel van de opleidingsschool "onderzoekend en ontwerpend leren"

Een indrukwekkende samenwerking tussen de J.P. Coenschool en studenten
Opening van het wetenschap en techniek project.

Een ruimteschip voor de astronauten,  een echte maanlanding op TV,  proefjes  m.b.t. zwaartekracht en licht; het waren de ingrediĆ«nten door studenten verzorgd in donkere ruimtes met een geheimzinnige sfeer.
De studenten waren verkleed als astronaut en vertelden dat zij zich met een raket gingen laten afschieten naar de maan. Dat gebeurde met veel lawaai en sommige kinderen vonden dat wel een beetje eng.
Daarna werden de kinderen opgesplitst in tweetallen en gingen per tweetal de tentoonstelling bekijken, die in de overblijfruimte en het handvaardigheid lokaal was ingericht. De opdrachten die de studenten hadden gemaakt waren heel verschillend: van het doen van een quiz en werken met luchtdruk tot een memoryspel met verschillende figuren. Dit sprak de kinderen aan.
Conclusie:
De kinderen hebben een indrukwekkende start gehad, gingen enthousiast de tentoonstelling bekijken en de opdrachten uitvoeren.  Ze vroegen ook of het project op dezelfde manier zou worden afgesloten, maar dat was helaas niet zo het geval. Wel jammer want dan hadden de studenten ook een idee gehad hoeveel de kinderen er bij hadden geleerd in twee weken tijd.
Die twee weken waren voor iedereen, studenten, leerkrachten en kinderen leerzaam en boeiend!

Jannie Tuin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten