maandag 28 januari 2013

STAIJ BREDE INSPIRATIEMIDDAG 27 FEBRUARI


Vindplaats cultuureducatie De Kraal presenteert op

woensdag 27 februari 2013

CULTUUREDUCATIE – INFORMATIE EN INSPIRATIE!

“In het theoretisch kader van het landelijk onderzoek cultuur in de spiegel o.l.v. prof. Dr. B. van Heusden, gaat cultuuronderwijs over het trainen van de vier culturele basisvaardigheden  waarnemen, verbeelden, conceptualiseren en analyseren  met als doel de ontwikkeling van het culturele (zelf)bewustzijn. Maar wat is dat dan en hoe kan dat er in de praktijk uitzien?

Vindplaats cultuuronderwijs De Kraal nodigt je uit.

Doelen van deze middag:

-          Informeren wat er t.a.v. cultuureducatie aan staat te komen voor de het Amsterdamse basisonderwijs en de consequenties voor het onderwijs in de klas.

-          Inzicht geven en inspireren en inzicht geven hoe cultuureducatie op De Kraal wordt vormgegeven en welke attitudes en vaardigheden van de leerkracht van belang zijn / waardevol zijn.

Het Programma:

15.00 -15.30 uur: Een verrassende INLOOP
 
15.30 -16.00 uur: Presentatie basispakket cultuureducatie Amsterdam

Marja van Nieuwkerk van de afdeling Kunst en Cultuur, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling  geeft in samenwerking met een vertegenwoordiger van expertisenetwerk cultuureducatie MOCCA geven inleiding, inzicht en antwoorden op het basispakket cultuureducatie en de gemeentelijke nota kunst & cultuur 2013 – 2016 en de verwachtingen en consequenties voor het onderwijs op de Amsterdamse basisscholen. Wat betekent dit voor jou als groepsleerkracht in de klas?

16.00 -16.15 uur: thee/ koffie etc.

16.15 -17.30 uur: Deelsessies

Keuze uit 5 deelsessies ter inspiratie en informatie m.b.t. cultuureducatie.

17.30-18.15 uur: Ontmoeting en Borrel

Waarom je zou komen?

Onderwijs is meer dan taal en rekenen; dat is een open deur. Maar hoe geef je vorm aan cultuur terwijl de maatschappelijke aandacht voor taal en rekenen groot is. De Kraal, heeft als KBA-school daar de afgelopen twee jaar een weg in weten te vinden en is bezig haar profiel als Kunstmagneetschool te optimaliseren.  Graag wil ze haar bevindingen aan jou presenteren en jou ontmoeten om ervaringen te delen. Na afloop vertrek je in ieder geval met een soort van goodie bag met wetenswaardigheden.

Voor meer informatie: w.plomp@staij.nl