zaterdag 12 november 2011

Succesvol opgeleid tot nieuwe collega’s!

Maryam Azdad, Stepahnie Boezaart en Mijanou Selen zijn alle drie opgeleid door STAIJ en hebben nu een baan op de J.P. Coenschool.
Mijanou staat voor groep 8 samen met een ervaren collega, Stephanie heeft een groep 3 en Maryam staat voor twee groepen 5, in beide groepen twee dagen. 

Maryam:
Ik ben deels opgeleid op andere opleidingsscholen en merkte een groot verschil. Bij STAIJ voelde ik me meteen gezien, tijdens de LIO-stage werd ik erkend als volwaardige collega, ik ben uitgenodigd om te laten zien wat ik allemaal in mijn mars heb. De begeleiding door Olga  en Jannie was positief, opbouwend en motiverend. De coaching lessen tijdens mijn studie waren goed: samen ervaringen delen, opdrachten doen en samen kunnen groeien. 
Ik ben erg blij met mijn baan op de J.P. Coenschool. Ik bezoek de bijeenkomsten “intervisie voor startende leerkrachten”. Ik weet nog niet precies of ik daar veel aan heb. Ik kan op mijn eigen school alles halen wat ik nodig heb.

Stephanie:
Ik ben vanaf mijn derde jaar op de Pabo aangesloten bij Staij. Tijdens deze periode kreeg ik een goede begeleiding op mijn stage. De begeleiders waren betrokken en ik kon altijd bij de begeleiders terecht als er iets aan de hand was. De lessen coaching en profilering sloten bij mijn stage aan. Hierin werden vaak dingen besproken die je veel op je stage tegenkomt. Ervaring delen was een belangrijk punt tijdens deze bijeenkomsten. 
Afgelopen september ben ik afgestudeerd en ik kon meteen aan het werk op de JP Coenschool. Hier heb ik ook vorig schooljaar mijn Lio-stage afgerond. De JP Coenschool is voor mij een school waar ik veel kan leren. De studiedagen leren mij veel over hoe ik professioneel kan omgaan met de school, kinderen en ouders.
Ook ik volg de intervisie voor startende leerkrachten. Hierbij kan ik mijn ervaring delen met andere startende leerkrachten. Ik krijg ideeën en suggesties hoe ik met bepaalde situaties kan omgaan in de klas.
Kortom: het werken in een stichting zoals Staij is motiverend. Ik word als startende leerkracht begeleid, gemotiveerd en ik kan mij ontwikkelen tot een goede juf.

Jannie Tuin