maandag 23 april 2012

De uitstapjes, het werken met de kinderen, geen enkele dag is hetzelfde samen met de verantwoordelijkheid die ik draag, maken deze baan voor mij de droombaan.


Mijnou Selen is afgestudeerd op de Pabo in 2010, heeft in 2011 haar master  “Special Educational Needs” gedaan en is vorig jaar begonnen in groep 7 op de J.P. Coenschool en is meegegaan naar groep 8. Zij deelt groep 8 met een ervaren collega.


Mijanou vertelt:
Wat me het meest inspireert zijn de kinderen. Wanneer je ze zo ziet groeien in kennis en ontwikkeling ben je trots op jezelf en op hen. Ik zie dat ik iets goed doe. Dat geeft je inspiratie om door te gaan waar je mee bezig bent. Tijdens de master S.E.N. heb ik veel geleerd over handelingsgericht werken. Daar ben ik in gespecialiseerd en heb er veel aan in mijn dagelijkse werk. Ik heb oog gekregen voor de zorgbehoefte van kinderen. Ik heb geleerd welke benadering, aanpak, ondersteuning en instructie een leerling nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.
Daarnaast merk ik vooral in groep 8 dat de leerlingen steeds meer aan je vast gaan klampen. Ze gaan binnenkort naar een andere school. Dat vinden ze eng. Dit is een compliment (de leerlingen gaan je missen), maar daarnaast is het ook moeilijk. Op de Pabo heb ik geleerd dat ik enerzijds een band met ze moet creëren en anderzijds moet ik ze loslaten zodat ze hun vleugels kunnen uitspreiden. En dat terwijl ik ze zelf ook heel erg ga missen. Dit is mijn eerste echt ‘eigen’ groep en we hebben een sterke band met elkaar. Het is altijd gezellig in de klas.
Iedere dag maak ik wel iets bijzonders mee, zoals laatst de Kunstschooldag. Met 6 leerlingen ontzettend veel lol gehad en kunst bekeken/gehoord. Waar doe je dat nou nog meer? Met heerlijk weer door de stad slenteren en betaalt uitgaan? Ook die dag was ik trots op mijn kinderen. Ze hebben zich perfect gedragen en waren oprecht geïnteresseerd.
De uitstapjes, het werken met de kinderen, geen enkele dag is hetzelfde samen met de verantwoordelijkheid die ik draag, maken deze baan voor mij de droombaan.



Jannie Tuin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten