dinsdag 24 juli 2012

Evalueren met de studenten


Het was interessant om aanwezig te zijn bij de STAIJ-student-evaluatie van dit stagejaar op de coachingsbijeenkomst met de tweede- en derdejaars studenten. Mooi om te zien dat de studenten al meer professionele taal gebruiken bij het evalueren. Zowel mondeling als bij het invullen van de enquête werd deze professionele taal gebruikt. Dat is een onderwerp waar alle opleiders de afgelopen periode gezamenlijk aandacht hebben besteed.

Het was ook bijzonder om te zien hoe de studenten onderling op elkaar reageerden, op elkaar ingespeeld waren en het al of niet met elkaar eens waren. Er werden opvallend veel voorbeelden gegeven van positieve begeleiding en ondersteuning door mentoren en opleiders. Er waren ook wat individuele verhalen van studenten die het minder getroffen hadden in de samenwerking met hun mentor.
De studenten spraken uit dat ze het prettig vinden dat ze kunnen kiezen uit een grote diversiteit van scholen en dat ze zelf een voorkeur kunnen aangeven. Ze gaven aan het fijn te vinden om zo veel mogelijk praktijkervaring op te doen. Ze vertelden dat het leerzaam was om samen met de opleider de filmpjes die gemaakt werden tijdens het stagebezoek te bespreken. Een aantal studenten is ook met elkaar mee geweest op stagebezoek.
De adviezen van studenten voor verbetering kwamen vooral van de individuele studenten die meer aandacht van hun coach, opleider in school of mentor hadden willen hebben.
Samengevat waren de overeenkomsten positief en de adviezen ter verbetering afkomstig van individuele studenten.
Bij deze wil ik alle studenten bedanken die bij STAIJ stage hebben gelopen! Bedankt voor jullie feedback. Wij nemen jullie punten mee in de verdere ontwikkeling van OIS-STAIJ. Uiteraard wil ik namens het opleidingsteam ook alle mentoren bedanken voor de begeleiding. Bedankt voor jullie inspiratie!

Beike van den Eeden (opleider en stagecoördinator opleidingsteam STAIJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten