dinsdag 12 juni 2012

100ste GECERTIFICEERDE ICC’ER AMSTERDAM BLIJKT EEN ‘STAIJ’ER’




9 mei 2012 jl. Academie van Bouwkunst, Amsterdam:
De laatste bijeenkomst van de training Interne Cultuur Coördinator, verzorgd door expertisenetwerk MOCCA, bleek een extra bijzondere gelegenheid te zijn. Op deze dag werd namelijk de honderdste certificering binnen het Amsterdamse werkveld, verstrekt. Onder het aantal cursisten, dat met het presenteren van hun beleidsplan cultuureducatie de eindopdracht van de cursus volbracht, waren een viertal van hen van scholen binnen STAIJ. En één daarvan bleek de honderdste certificering op zijn naam te mogen schrijven: Ed Kaas van de vijfde Montessori is de 100ste ICC’er van Amsterdam.
Hij ontving uit handen van Peggy Brandon (directeur Mocca) het certificaat, bloemen, de felicitaties en werd op de foto gezet.
Naast Ed, ontvingen Agnes Roelofse van de Flevoparkschool en Frances Overwater en Cilia Hespe van De Kraal ook het certificaat ICC. Met deze certificering hebben zij bewezen cultuureducatie op hun school in visie en beleid te kunnen verwoorden om er vorm aan te geven. Kunst- , erfgoed- en media-educatie krijgen nu speciale aandacht op deze scholen. Voor Agnes, Cilia, Frances en natuurlijk Ed felicitaties en veel plezier en succes met het aansturen van jullie teams inzake cultuureducatie.

Nieuwsgierig geworden naar wat de training inhoudt, kijk dan op: http://cultuurcoordinator.nl/

Ben jij al ICC’er binnen STAIJ, wil je mij dan per E-mail een berichtje sturen. In het volgend schooljaar wil ik een platform van ICC’ers STAIJ gaan opzetten om met elkaar te sparren en elkaar te adviseren inzake het vormgeven van cultuureducatie op school. Alvast dank voor je reactie.

Ronald Hueskens (instituutsopleider vindplaats cultuureducatie De Kraal - STAIJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten