donderdag 17 november 2011

Eten en drinken bij de Romeinen


Varkensuiers gevuld met zee-egels? Gefrituurde vetgemeste slakken in wijnsausje? Gebraden relmuizen opgevuld met varkensworst? Krijgen jullie al trek?
Op de 8e Montessorischool doen kinderen  uit groep 7/8 onder leiding van de tweedejaars UPvA-studenten Marlieke  Mols en Maaike van Lieren onderzoek naar de eet- en drinkgewoontes van de Romeinen.
In tweetallen hebben de kinderen onderzoeksvragen bedacht,  zoals “Hoe bewaarden de Romeinen hun voedsel?”, “Gebruikten ze borden en bestek”, “Hoe bereiden ze het voedsel”, “Hoe vaak per dag aten ze”, “Waren Romeinen dik”, “Hoe kwamen ze aan hun voedsel”……………
De komende weken verzamelen de kinderen informatie over hun onderwerp. Ook komt er een archeoloog in de klas aan wie de kinderen vragen kunnen stellen. De bedoeling is dat de kinderen een artikel schrijven over hun onderzoeksresultaat. Marlieke en Maaike leggen de ontwikkelingen vast met beeld en geluid.
In de laatste les gaan de kinderen gerechten maken uit de Romeinse Tijd. En in stijl opeten, liggend op de rechterzij.  Een toetje als dadels gevuld met in honing gebakken pijnboompitten zie ik wel zitten……

Anke van der Veen

Opleider In School W&T

Geen opmerkingen:

Een reactie posten