maandag 28 maart 2011

STAIJ levert twee vindplaatsscholen Wetenschap en Techniek

 
Ik laat graag weten dat zowel de 5e Montessorischool als de 8e Montessorischool worden voorgedragen aan het platform BETA-TECHNIEK als vindplaatsschool in een nieuw onderwijsstimuleringstraject "Ruimte voor talent".
Het project "Ruimte voor talent" zal lopen tot 2016. Dat wij nu in dat project een belangrijke positie innemen met twee scholen die kwalitatief herkend zijn als voorlopers op het gebied van "Wetenschap en Techniek" en "Onderzoekend en Ontwerpend leren", is grote winst voor STAIJ.
Het betekent:
  • Borging van activiteiten gestart in ons Excellentie-programma-basisonderwijs
  • Verdere verdieping van het profiel van de Opleidingsschool STAIJ "onderzoekend en ontwerpend leren".
  • Uitbouw van onze interne scholingsrichting; het  koppelen van vindplaatsscholen aan netwerkscholen.
  • Vanuit het profiel van de opleidingsschool een impuls op schoolontwikkeling in ons eigen netwerk.
  • Op korte termijn voor deze twee vindplaastscholen een financíële impuls voor hun eigen school ontwikkeling en ook een impuls om een netwerkstructuur binnen STAIJ in gang te zetten.
  • Op de langere termijn een financiële impuls voor de netwerkscholen rondom de twee vindplaatsscholen.
Het is nu even afwachten welke strategische beslissingen er voor de lange termijn genomen gaan worden en welke middelen daarbij beschikbaar worden gesteld. Dat zal voor een deel bepalen hoe wij ons netwerk kunnen gaan inrichten. Het idee is rondom elke vindplaatsschool 4 netwerkscholen te laten aanhaken. De regie op dat wat ontwikkeld wordt, ligt bij de vindplaatsschool, netwerk scholen haken aan omdat zij opgedane expertise kunnen benutten binnen hun eigen ontwikkelperspectief.
Willem Plomp
Hoofd opleidingen STAIJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten