zaterdag 31 maart 2012

Afval bestaat niet

Wat gebeurt er met ons afval?
Groep 7/8 van de 8ste Montessori zoekt het uit
en bedenkt hoe ze beter om kunnen gaan met het afval van de school!

in Nemo

“Veel West-Europese landen dumpen afval in Afrika, wat vinden jullie hiervan?” vraagt prinses Laurentien. “Niet goed, natuurlijk”, reageren de kinderen. “Maar hoe zit het dan met Napels, dat haar afval dumpt in Nederland?” , vraagt Romeo (groep 8) zich hardop af. Een ‘bobo’ van Van Gansewinkel (afvalbedrijf) legt het uit.

Afgelopen donderdag 22 maart was er in het NEMO een dialoogsessie rond het dilemma ´Afval bestaat niet´ met prinses Laurentien van de Missing Chapter Foundation, Van Gansewinkel en een groep 7/8 van de 8e Montessorischool Zeeburg.
                                               Afval scheiden!

De kinderen hadden zich de afgelopen maanden goed voorbereid op deze bijeenkomst: meegebrachte zakken huisvuil werden op school gesorteerd ( …hoezo afval bestaat niet….), er werd  een bezoek  gebracht aan het afvalverwerkingsbedrijf van Van Gansewinkel aan de Hemweg  en in de klas werden  ideeën verzameld en uitgewerkt over hoe er nog beter en meer afval gescheiden en gerecycled  kan worden.
                                            Wat een berg afval is dat.

Ook hebben de kinderen presentaties voorbereid om papierkorven in alle klassen te introduceren, zo betrekken ze de hele school bij hun duurzaamheid project.
Wat zouden we kunnen doen om afval beter te verwerken?

Bewust omgaan met ons afval.
Vanaf 1 april gaat de 8e Montessori bewust om met haar (berg) afval. Wie volgt?

Anke van der Veen

Leerkracht
Opleider In School W&T

Geen opmerkingen:

Een reactie posten