donderdag 16 juni 2011

De plaatsingspuzzel


Ook dit jaar hebben we weer meer dan 90 studenten geplaatst op de 17 scholen die STAIJ rijk is, op naar volgend schooljaar, met dank aan de stagecoördinatoren.

Onlangs hebben we weer een stagecoördinatorenbijeenkomst georganiseerd. Een stagecoördinator is de schakel tussen de mentoren, studenten en opleiders.De stagecoördinator deelt de studenten in bij de mentoren en houdt meteen in de gaten waar deze student het tweede semester geplaatst kan worden.
De stagecoördinator bespreekt met de mentor hoe het met de studenten tijdens de stage gaat en helpt de mentoren herinneren aan het invullen van de formulieren. Ook studenten kunnen de stagecoördinatoren benaderen. Zij kunnen een vraag stellen over hun leertaak, een vraag voor een opdracht op school, een verzoek voor het tweede semester, een sollicitatie voor een LiO-plaats of om hulp te vragen om de stageperiode positief door te zetten in de betreffende stageklas.  

Wij, OIS-STAIJ, zijn de stagecoördinatoren dankbaar voor hun inzet. Wij vinden het fijn als we optimaal samenwerken waardoor we elkaar versterken. We ervaren dat we vertrouwd met elkaar raken wat ten goede komt aan de plaatsing van de studenten.

Door de verscheidenheid aan scholen binnen het bestuur is het interessant om verschillend soort onderwijs, verschillende mentoren en een andere samenstelling van klassen en kinderen te ervaren. Dat ervaren wij als de kracht van Samen tussen Amstel en IJ voor het aanbod voor de studenten.

Uiteraard hopen we dat de eerstejaars studenten kiezen om bij STAIJ te blijven. We hopen dat de derdejaars een LiO-plaats vinden binnen STAIJ en dat afstudeerders zich zo thuis voelen dat ze graag bij ons willen blijven werken.

Net zoals ik zelf in 1997 ervoor koos om op mijn huidige school te blijven werken..

Beike van den Eeden
Opleider in school STAIJ en stagecoördinator STAIJ
Leerkracht en stagecoördinator 4e Montessorischool De Pinksterbloem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten